+386 40 505 103

DUŠEVNO ZDRAVJE IN USPEH

Duševno zdravje je tema, o kateri se v zadnjem času veliko govori, zato v tem blogu ne bom pisala o tem, kako poskrbeti za svoje duševno zdravje, torej o tem, kako si je pomembno vzeti čas zase, za sprostitev, se naučiti spoprijemati s stresom, imeti zadovoljujoče odnose …  Kljub temu, da verjamem, da so vse omenjene stvari pomembne, vam bom raje napisala, kaj duševno zdravje pomeni zame.

V današnji družbi je uspeh zelo cenjena stvar. Vsi si želimo biti uspešni, kajne?

Ves čas se za nečim ženemo, pogosto sploh ne vemo točno za-kaj. Naučeni smo pač bili, da je šolo treba narediti, najti si službo in celo v prostem času početi kaj koristnega.

Tudi sama sem v tem kolesju, me je pa življenje večkrat pripeljalo do točke, ko nisem zmogla več in takrat sem se morala vsaj malo ustaviti, se zares vprašati, kam grem in kam želim usmerjati svojo omejeno energijo

Spomnim se na primer, ko sem se več dni (ali morda bolje rečeno noči) učila za izpit, po koncu le-tega, ki sem ga sicer uspešno opravila, pa sem bila izčrpana. Skoraj več dni kot za učenje, sem potrebovala, da sem prišla »nazaj k sebi«. Takrat sem se vprašala ali je to res vredno dobre ocene na faksu?

Življenje mi tako nehote odpira vprašanje, kaj zares pomeni uspeh? Morda se o tem sprašuješ tudi ti, ko sediš za goro snovi, ki se je moraš naučiti za šolo ali ti, ki še ne veš kako boš splaval/-a med vsemi obveznostmi.

Sama verjamem, da je pravi uspeh tisti, ki nam pomaga ostati v ravnovesju – tako v fizičnem kot psihičnem.

Želim ti, da tudi ti odkriješ kaj prav zate pomeni uspeh in veliko pa moči na poti do tja!

Avtorica: Alessandra Lavrič Cascio, socialna pedagoginja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja