+386 40 505 103

Ekipa

ZAKAJ MI?

KER TO ČUTIMO, KER NAS TO VESELI, KER TO ŽIVIMO. USTVARJAMO VZDUŠJE ZA POZITIVNE SPREMEMBE …

PRIDRUŽI SE.

NO, NAJPREJ PA SPOZNAJ EKIPO.

Maja Dežman Sterle, magistrica sociologije kulture, vzgojiteljica, mladinska delavka

Moja misija v projektu 10 KS je, da mlade spodbudim k aktivaciji. K temu, da ne zavzemajo pasivne vloge žrtev, ampak da začno kreirati svoja življenja. Pomagati uporabnikom pri izgradnji različnih kompetenc ter iskanju konsenza med nujnim, dobrim in želenim.

Moj najljubši spomin iz najstniških let je, ko sva se s sošolko enkrat izmuznili iz učilnice, se sprehodili v mesto in ob Ljubljanici zobali češnje.

Moj moto? Sreča je smiselno življenje. To pa dobi smisel, če tu in tam kakšno ušpičiš!

KLJUČ DO USPEHA: reagirati premišljeno, strpno, naspano in ob tem še vedno stati za svojimi vrednotami. Pa tudi: čim manj izgubljati energijo s stvarmi, na katere nimaš vpliva.

Maša Viršček, magistrica socialne pedagogogike, mladinska delavka

Če bi lahko bila katera koli žival, bi bila dvonožni prvak iz družine človeku podobnih opic, rodu Homo. Tista žival, ki spada v podvrsto vrste Homo sapiens.

Kaj bi današnja jaz svetovala sebi v najstniških letih? Ne sprejemaj pomembnih odločitev in ne verjemi svojim mislim, ko si v stiski, ko te boli ali se počutiš slabo. V psihičnem ali fizičnem smislu.

Moja najljubša hobija sta dvom in razbijanje iluzij. Čeprav lahko »boli ko svinja«, je hujše ne vedeti, da živiš v kletki, ki si si jo sestavil sam.

MOJE KLJUČNE STVARI SO: zdrava samo-refleksija in razvito kritično mišljenje ter da znaš sprejeti negotovost kot del življenja.

Ana Pokovec, študentka sociologinje, mladinska delavka

V najstniških letih bi si svetovala, da prisluhnem ljudem, ki imajo izkušnje, pa da se ne zaletim v prvo stvar, ki mi je ponujena. Vse kar počnejo drugi, še ne pomeni, da moram to početi še jaz.

Moj idealni poklic se predvsem nagiba v smeri, da bi pomagala drugim, predvsem, da bi lahko sodelovala z najstniki. Stremim k temu, da bi imeli več zaupanja in komunikacije in menim, da je socializacija temeljni gradnik vsakega posameznika.

MOJA KLJUČNA STVAR DO USPEHA? Upoštevanje različnih pogledov in da ne preskakujem čez nelagodne stvari.

Martin Kovačič, negovalec, mladinski delavec

Moj idealni poklic bi bil ta, da bi pol leta služil plačo kot smučarski skakalec, pol leta pa snemal celovečerne filme.

Če bi bil še enkrat najstnik, bi se bolj osredotočil na manj dejavnosti, ki so mi všeč in bi se manj zaganjal za vsako malenkostjo.

Moji prijatelji bi me opisali kot radoživega, skrbnega, ljubečega, ustrežljivega, prijaznega, družabnega in včasih zmedenega "popoldanskega" človeka.

Moji najljubši razvadi sta piškoti Domaćica in mini čokoladne roladice.

MOJA KLJUČNA STVAR DO USPEHA? Pribori si nekaj, kar ti je pomembno in tega ne izpusti kar tako. Prisluži si spoštovanje drugih in pomagaj ostalim.

Kaja Koražija, študentka psihosocialne pomoči, mladinska delavka

Moj Moto? Vsaka stvar se zgodi z razlogom, ne glede na to, ali je dobra ali slaba. Včasih razlog vidimo takoj, včasih pa se pokaže šele čez nekaj časa.

Moj sanjski poklic je definitivno neka kombinacija psihosocialnega področja in področja mladinskega dela. Vključuje vodenje skupin mladinskih delavcev, izvajanje delavnic ter delo z lokalnimi in tujimi prostovoljci.

Kaj mi prižge iskrice v očeh? Konstruktivni pogovori, zanimive diskusije, živali, "cute little things".

MOJE KLJUČNE STVARI, KI VODIJO DO USPEHA SO: samozavestno soočanje z življenjem, zaupanje vase in odprtost za nove izkušnje.

Mojca Krivec

Če bi bila super junakinja, bi želela imeti moč, da bi lahko osvobodila vsakogar skrbi in težav.

Moj popoln dan bi bil, da je v njem postorjeno vse pomembno. Da bi bil dan raznolik in pester. Tak kot mavrica, ki zajema vse barve in čisto vse za telo in duha, torej dovolj gibanja, pravo zdravo hrano, čas za sprostitev, razvedrilo, čas za učenje in razvoj … vse kar nas naredi celovite.

Iskrice v očeh mi prižgejo direktni, iskreni, spontani in sproščeni ljudje.

Moj najljubši hobi? Ples. Saj je preplet gibanja, izražanja, prepuščanja trenutku.

MOJA KLJUČ DO USPEHA PA JE: zaupati in slediti sebi.

Neja Tekavec, diplomirana inž. živilstva in prehrane, mladinska delavka

Moj moto je: vztrajajmo, kljub vsem oviram, težavam in neprijetnostim, ki nam stojijo na poti.

MOJA KLJUČNA STVAR, KI VODI DO USPEHA: je delo, ob katerem se rada tudi zabavam.