+386 40 505 103

Veronika Vodlan: “Moja karierna pot – ko se stvari enostavno zgodijo…”

veronikaŽivjo vsem skupaj – in dobrodošli na mojem blogu. Ker je to prvi del, je prav, da začnemo na začetku …

Kdo sem in kaj počnem?

Moje ime je Veronika Vodlan. Sem namestnica direktorice v Regionalnem dialogu, nevladni organizaciji, ki izvaja projekte s področja demokracije in vladavine prava v Uzbekistanu.

Kako sem prišla do sem in kam vse je vodila mojo pot je pravzaprav tisto, kar boste spoznali tekom branja mojih blogov. Nedolgo nazaj se je namreč name obrnila Neža iz Socialne akademije in me poprosila, naj z vami v okviru projekta 10 ključnih stvari delim svojo karierno pot. Pa priznam, sprva nisem bila prepričana, če vam bo moja »zgodba« kaj koristila, ker se s svojo kariero nisem prav veliko ukvarjala. Vsaj ne načrtno. Največkrat so se mi stvari enostavno zgodile, je pa res, da sem pri vsaki svoji odločitvi poslušala sebe … in do sedaj se je to vsakič znova izkazalo za pravo odločitev.

Ko me je Neža prepričala, da bodo tudi moje »zgodbe« koristne, sem začela razmišljati, kako naj vam pravzaprav vse skupaj predstavim. Nekaj dni sem premlevala in se na koncu odločila, da vam bom svojo pot opisala po korakih.

Nekako tudi sama to svojo »kariero« ločim na tri oziroma štiri »delodajalce«:

  1. Informacijski urad Sveta Evrope v Ljubljani

  2. CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij

  3. Opravljanje Evropske prostovoljne službe na Siciliji, delo za Apriti Cuore

  4. Regionalni dialog, zavod za organizacijo prireditev in raziskovanje.

Tako nekako si bodo sledili tudi moji blogi. Že naslednji bo torej posvečen delu na Informacijskem uradu Sveta Evrope, kako sem tja sploh prišla, kaj sem od tam odnesla in še vse, kar se je dogajalo vmes. No, mogoče pa en sam blog sploh ne bo dovolj za vse to … bomo videli 🙂

Vmes in zraven so bili še drugi projekti in sodelovanje z različnimi organizacijami, ki vam jih bom tudi predstavila, saj so bili tudi oni vsak zase neponovljiva izkušnja. Od sodelovanja z Zvezo prijateljev mladine Slovenije znotraj projekta Evropa v šoli, do Zavoda Nefiks in treninga What’s next pa do razno raznih usposabljanj in delavnic. Nekaj dela je bilo študentskega, nekaj honoranega, nekaj projektnega, nekaj prostovoljnega – vsega po malo.

Skratka, če boste spremljali moj blog boste spoznali mojo karierno pot. Prebrali, kaj vse se mi je na poti dogajalo, kaj so bili vzponi in padci, s čim vse sem se na svoji poti spopadala, kaj sem se ob tem naučila (včasih oziroma kar dostikrat ne da bi sploh vedela) in katere so bile odločitve, ki sem jih morala sprejeti.

Ni bilo vse lepo, fino in fajn, ampak na koncu, se je vse dobro izteklo – vsaj do sedaj! Torej, lepo vabljeni, da moji zgodbi sledite še naprej.

Vesela bom vseh vaših komentarjev, vprašanj, kritik, pohval in obljubim, da ne bodo šle v nič!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja