+386 40 505 103

Naj veselje veselega decembra traja vse leto!

V tem prazničnem vzdušju nedvomno opazimo porast tako imenovane solidarnosti in dobrodelnosti, ampak zdi se da le-ti ugasneta vzporedno z dekorativnimi lučkami, ki se jih potem pospravi na podstrešje.

Vsak dan preživiš s svojimi bližnjimi, ali pa vsaj z ljudmi, ki ti nekaj pomenijo, ampak kolikokrat se spomniš, da jim svojo ljubezen izkažeš na takšen ali drugačen način tudi izven veselega decembra?

Zapomni si nekaj:

– Ni ti potrebno čakati na december, da bi svojim najdražjim (pa tudi mimoidočemu sočloveku) polepšal dan s preprosto gesto ali nasmehom.

– Ni ti potrebno nositi dragih daril. Če imaš čas, vzemi list papirja in zapiši stvari, ki jih najbolj ceniš na posamezniku – preprosta pohvala je bolj dragocena kot so recimo dizajnerska oblačila.

– Včasih je dovolj že to, da prisluhneš. Bodi takšna opora drugim, kot si jo sam želiš.

– Ko nas kaj razjezi, se žal pogosto zgodi, da to jezo stresemo na nekoga, ki ni nič kriv. Preden eksplodiraš, se vprašaj kje zares tiči vzrok.

– V vsem slabem poskušaj vedno najti zrno dobrega. Če imaš sam oblačen dan, ga ne zagreni še ostalim – morda se razvedriš na način, da storiš nekaj lepega za sočloveka.

– Darila niso le za rojstni dan in božič. Prav tako velja za objeme in toplo besedo. Ne “škrtari” s tako enostavnimi gestami, pa še zastonj so!

V vsem tem hitenju ne pozabi nase in ljudi, ki jih imaš rad. Ne sodi drugim in imej v glavi, da je prijaznost neprecenljiva in brezčasna.

Lepe in mirne praznike ti želim skupaj z ekipo 10 KS!

Avtorica: Ana Pokovec, članica projektne ekipe 10KS, sociologinja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja